Események
FőoldalFooldal.html
AdatokAdatok.html
Események
KözleményekKozlemenyek.html
KapcsolatokKapcsolatok.html
 
 

Bebese költészetnap:


A Belszervi betegek Salgótarjáni egyesülete azaz a Bebese sok éves hagyományainak megfelelően  a TESZ NógrádMegyei Szervezet tagszervezeteivel együttműködve rendezte meg költészetnapi ünnepségét.Ezt a "nemzedékek találkozójának " nevezte el. A klubjuk zsúfolásig megtelt, tőbb mint hatvanan vettek részt az ünnepségen. A mackóvár óvoda két kis csemetéje-óvónénijük vezetésével-nyította meg a rendezvényt, életkoruknak megfelelő kiválasztott verssel. Őket az Arany János általános iskola két diákja követte, és aratott elismerő tapsvihart.A Bebesével évek óta jó partneri viszonyt ápoló Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakközépiskolát három tanuló képviselte.A felnőtt szereplők sorát egy pedagógus civil szervezet delegáltja nyitotta meg,akit a Sréter Ferenc Népfőiskola és aRákellenes Liga salgótarjáni szervezete, valamint a nagy múlttal rendelkező Salgótarjáni Nőklub képviselői követték.Házigazdai udvariassággal a Bebese néhány versszerető tagja zárta a sort, jeles költeményekkel és saját alkotásokkal.A bő másfél órás rendezvényt Pipicz Sándorné. a szervezet elnöke nyította és zárta be. A gyermekszereplők számára ajándék csokikat, a felnőtteknek oklevelet és Béres egészségvédő cseppeket ajándékoztak. Szép megőrzésre méltó és felejthetetlen élmény volt a költészetnapi "verses randevú" minden jelenlevő számára.Bebese költészetnap:


költészetnap.eml


Meghívó a TESZ Békés megyei szövetségének konferenciájára, február 19-re:


civil konferencia 2015 02 19(1) meghívó.doc


A GYMSM TESZ 2012. december havi programja:


A GYMSM TESZ 2012. decemberi programja.doc


A GYMSM TESZ 2012. október programja:


- Az október 6-i, az  1848-1849-es forradalom és szabadságharc vértanúira emlékező ünnepségre kaptunk meghívót a Polgármesteri Hivataltól, amelyen 2 fő képviselt bennünket.

- Október 17-én a XV. Győri Levéltári Napra kaptunk meghívót. Egy fővel képviseltettük magunkat a nívós programon.

- A Pannónia Kincse Leader egyesület ebben a hónapban 3 fórumot tartott Nyalkán, Csikvándon és  Rábapatonán. Egy tagunk képviselte a szervezetet.

- Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékeztünk október 23-án.

- Október 25-én „HOGYAN TOVÁBB Magyarország az Európai Unióban” címmel megrendezett konferencián vettünk részt 1 fővel, Budapesten.

- A Győr Megyei Jogú város Polgármestere Meghívót küldött a szokásos közgyűlésükre. Egy tagunk képviselte a szervezetet.

A GYMSM TESZ 2012. szeptemberi programja:


- A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat küldött meghívót a szeptember 3-án hétfőn tartott  nyilvános vitafórumra, melyet  a „Győr-Moson-Sopron megye területfejlesztési koncepciót megalapozó helyzetfeltárás” kidolgozását végző  Széchenyi István Egyetem tervező csapata tartott. 1 fővel képviseltettük magunkat.

- Szeptember 6-án országos szakmai konferenciát tartott a FEOSZ. 1 fő képviselt bennünket.

- Szeptember 7-én és 8-án tartotta a TESZ a megyei és országos testületei vezetői számára a tanácskozást Zamárdiban.

- Szeptember 17-én és 18-án adott helyet a győri Klastrom Hotel az Inno-Reál Szövetség Nyugat-Dunántúli Régiós konferenciájának.

 1. -5 fővel képviseltettük magunkat.

- A Pannónia Kincse Leader Egyesület Tényőn tartotta fórumát, ahol a következő témákkal foglalkoztunk:

 1. -elektronikus ügyintézés

 2. -kifizetési kérelmek benyújtása

 3. -jó gyakorlatok bemutatása

 4. -1 munkatársunk képviselt bennünket.

 5. -Ugyancsak a Pannónia Kincse Leader Egyesület tartott méltán érdeklődésre számot tartó témákkal kapcsolatos fórumot Börcsön, szeptember 27-én, ahol 1 munkatársunk ismét képviselte a TESZ-t.A GYMSM TESZ 2012. augusztus havi programja:

 

 1. -Szent István-napi koszorúzási ünnepségre kaptunk meghívót a hagyományoknak megfelelően a Polgármesteri Hivataltól.

 2. -Szervezetünk több tagja családjával együtt képviselt bennünket a megemlékezésen.


A  GYMSM TESZ 2012. június havi programja


 1. -- június 8-ára szóló meghívót kaptunk a Győr Város Levéltárától egy megemlékezésre és tudományos konferenciára szólóan. Téma: az 1809. évi győri csata. A megemlékezést a Széchenyi Egyetemen tartották, ahol 1 fő képviselt bennünket

 2. -- a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség június 21-én  tartott szemináriumot Győrött. Témák voltak: Az Új Széchenyi Terv eredményei, az  Európai Unió 2014-2020-as pénzügyi keretének tárgyalásai és a legfontosabb magyar érdekek, fejlesztési források piaci szemszögből, a forráslehívást akadályozó gyakori problémák.

 3. -- június 27-én rendezték meg a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Római Katolikus Püspökség Szent László-napi rendezvényeit, ahol több munkatársunk családjával együtt vett részt a délután kezdődő ünnepségeken

 4. -- a TESZ Országos Szövetsége és a MTESZ meghívót küldött a TÁMOP-2.5.1.C-2-10/3-2010-0013 projektjének nyitórendezvényére. Két fő képviselte a GYMSM TESZ-t, 1 fő a Kisalföld Egyesületi Társaskört és 1 fő a Hey-Hó Élet Közhasznú Alapítványt.

A GYMSM április havi programja


- Április 5-én Budapesten vettünk részt a „Partnerségi műhelytalálkozó a Nemzeti Vidékstratégia környezeti vizsgálatáról című találkozón

- A Győr Megyei Jogú város Polgármesteri Hivatala a Városstratégiai Bizottság április10-re kitűzött ülésén vettünk részt, ahol a közterület használattal, az önkormányzati környezetvédelmi alap felhasználásával  kapcsolatos beszámolókat hallgattuk meg.

- Április 16-án a Győr megyei Jogú Város Közgyűlése által meghirdetett „Társadalmi szervezetek, alapítványok” 202. évi támogatására kiírt pályázatról kaphattunk tájékoztatást.

- Nyílt napot tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége április 18-ánm ahol többek közt a fogyasztók és vállalkozók tájékoztatása, előadások és kerekasztal beszélgetés tették érdekessé a nyílt napot.

- A Győr Megyei Jogú Város Levéltára Baross Gábor halálának 120. évfordulója tiszteletére kiállítás rendezett. Szép, nívós volt a megemlékezés. Este ünnepi hangverseny zárta a megemlékezést.

 Győr, 2012. május 8.

 dr. Rácz Sándor

GYMSM TESZ Elnöke

A GYMSM március havi programja


A GYMSM TESZ 2012. márciusi programja .doc


A néma járvány a korral jár? - A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének kerekasztalbeszélgetése


hírminta2012.01.doc


A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének 2012. évi programja


2012_évi_program_fekv?.doc


A GYMSM TESZ 2012. február havi programja:


- Február 3-án „Gyúrjuk össze – Konferencia az esélyegyenlőségért” címmel rendeztek programot Békéscsabán a Békés Megyei Esélyek Háza iroda szervezésében. 2 fő képviselt bennünket.

- Február 10-én a GYMSM TESZ székházában tartottuk meg „A civil törvény változásai” című programunkat, ahol előadóként fogadtuk a KIM főosztályvezetőjét, Szablics Bálintot. Szép számmal gyűltek össze szervezeteink képviselői az aktuális téma megtárgyalása céljából.

- Február 15-én Polgármesteri Hivatalban a Városstratégiai Bizottság soron következő ülésén  képviselt bennünket egy fő.

- Február 24-én a TESZ székházában tartottuk az elnökségi ülésünket.

A győri szervezetet Dr. Rácz Sándor, Elnök  képviselte.


Győr-Moson-Sopron Megyei TESZ 2011. október havi programja


A GYMSM TESZ 2011.októberi programja.doc


Győr-Moson-Sopron Megyei TESZ 2011. szeptember havi programja


A  GYMSM TESZ 2011.09.havi programja.doc


Győr-Moson-Sopron Megyei TESZ 2011. augusztus havi programja

 

- Augusztus 5-én a Víziszínpadon került sor a VII. Czinka Panna Roma  Kultúrestre. Nedves közreműködők előadásaiban gyönyörködhettünk és kellemes hangulatot teremtettek a számos érdeklődőnek. Nagyon sokan részt vettünk családunkkal együtt.

- Augusztus 17-én került  a megyeháza dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a „Szülőföldünk” honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat díjait. Értékes felnőtt, ifjúsági és általános iskolás pályamunkák között kellett válogatnia a zsűrinek. 3-an képviseltettük magunkat.

- A Pannónia Kincse LEADER Egyesület augusztus 18-án tartotta  soron következő közgyűlését. 1 fő képviselt bennünket.

- Az augusztus 20-i Szent István-napi koszorúzási ünnepségen, ahol Simon Róbert alpolgármester úr tartotta a megemlékezést 7 fő vett részt. Együtt tisztelegtünk nagyformátumú királyunk emléke előtt.

- Ugyanezen a napon  délután a Rózsák terén felállított gróf Zichy Ottó emlékmű ünnepélyes átadására került sor. Az ünnepséget követően a helyszínen kedvezményes áron lehetett helyben készített gulyás ételeket kapni. A befolyt összegből a Radó Tibor Általános Iskola támogatása valósult meg. Rengeteg segítséget kaptunk mind a szervezésben mind a levezénylésben.

- Augusztus 30-án a  győri Polgármesteri Hivatalban tartották az Ipari park módosítása ügyében indított tervezői javaslatok megbeszélését.1 fővel képviseltettük magunkat.

- Augusztus 30-án a TESZ Országos Szövetsége ülést tartott a TESZ Székházában, ahol az elmúlt időszak eseményeit tárgyaltuk meg ill. időszerű témákat beszéltünk meg.

 Dr. Rácz Sándor

Gy-M-S-M TESZ Elnöke


Szeptember a Tolna megyei és a szekszárdi civil szervezetek életében:


Társadalmi Egyesülések.doc


Kedves Tagjaink, Barátaink és Érdeklődők!


Szeretettel várunk benneteket klubunkban, a Bp. VI. Andrássy u. 124-ben, 2011. szeptember 5-én HÉTFŐN

 

16:00-17:30-ig
Elnökségi ülést tartunk a pódium melletti teremben.
Mindenkire számítunk, akinek ötletei, javaslatai és személyes közreműködése segíti mikró-, kis-, és középvállalkozó tagjaink talpon maradását.

16:30-17:30-igA szokásos Gerinctorna a középső kisteremben lesz.
Előzetes bejelentkezéssel forduljatok Polgár Ágneshez (klikk ide!)

17:30-

Beszámoló az Európai Civil Találkozóról és részvételünkről a Civilexpo-n.

Uniós, valamint MAG ZRT és SEED  rendezvényeken megismert társcivilszervezetek bemutatkozása, együttműködésünk, közös pályázati lehetőségeink megbeszélése.

Hol tartunk egy nagyon ésszerű uniós elvárás teljesítésével?
Tájékoztató mikró és kisvállalkozások papírmunkáinak egyszerűsítéséről, a többszörös adatszolgáltatás megszüntetéséről.
Előadók: Nágay Márta, Kamarás Györgyi

Tervezzük együtt második félévi és jövő évi vállalkozói tréningjeinket!


Örülnék ha találkozónkon elmondanátok és emlékeztetőül megírnátok nekem javaslataitokat és önkéntes vállalásaitokat.  Közvetlen kapcsolatunk teszi lehetővé, hogy elképzeléseiteket figyelembe vegyük Egyesületünk programjainak megtervezésében.

Kérem jegyezzétek fel, hogy klubnapjaink a jövőben, a hónap első hétfőjén lesznek, vidéki társcivilszervezeteink kérésére.


Üdvözlettel,

--
         Kamarás Györgyi
              elnök


A Gy-M-S Megyei TESZ 2011. júliusában rendezett/látogatott programjai


A Pannónia Kincse  Leader Egyesület közgyűlésére Rácz Sándor elnök úr szabadsága miatt Reuter György urat hatalmazta fel a részvételre.

-  A Gönyűi Erőmű Kerekasztal  az Erőmű ünnepélyes átadása apropójából tartott közgyűlést. A TESZ-t Lakat Judit és Reuter György képviselte.

- Az Országos Fogyasztóvédelem a győri Árkádban  tartott fogyasztóvédelmi kiállítást és előadást. Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy az összes tagszervezetünk kellő időben tájékoztatást kapjon a rendezvényről. Minden szükséges információt megküldtünk számukra. A megjelentek létszáma igazán jó visszacsatolást adott a kiállítás kiötlőinek frappáns helyszínválasztásáról. Kellemes légkörben, jó hangulatban  az egyébként csak vásárolni igyekvőket is oda tudták „csábítani” a rendezvényre. 8 fővel képviseltettük magunkat.

Dr. Rácz Sándor

Elnök


Izgalmasan telt a Győr-Moson-Sopron megyei TESZ júniusa


Volt hulladékgyűjtési akció, e-Kultúra Konferencia, Szanyi Falunapok, Boszorkányszombat a Levéltárban, és még sok minden más.

Részletek a dokumentumban:

Gy?ri tesz júniusi program.doc

Sűrű volt a Győr-Moson-Sopron megyei TESZ májusa


Voltak a Leopold Jones gazdasági Tanácsadó Irodánál, Városstratégiai Bizottság 2011. május 17-én tartott ülésén, volt közös munkaértekezlet, a civilek együttműködésének szükségességéről tartott megbeszélésen, és Győr-Bácsán, a Falunapon.

Részletekért töltse le a dokumentumot:

2011. májusi jelenléteink - TESZ Bp. felé.doc

Ünnepi tisztelgés!


Március 15-ét, nagy nemzeti ünnepünket ezúttal is méltósággal ünnepelte meg a BEBESE. Nem egyedül. A rendszerváltás után Salgótarján több civil szervezete és a TESZ  közös kezdeményezésére helyeztek el emléktáblát a Madách Gimnázium falán, ott jövünk össze mi, civilek fejet hajtani, emlékezni az 1848-49-es hőseinkre.

Részletekért töltse le a dokumentumot:

2011.03.15..doc

Vagy kattintson ide, ahol megnézheti az eseményről készült fotókat.

Közönségsiker lett a salgótarjáni Egészségnap


Az alternatív gyógymódokról szóló előadások és kerekasztal-beszélgetés megtöltötte érdeklődőkkel a Cafe Frei Kávézó előadótermét, sőt pótszékeket is kellett bevetni.

Részletekért töltse le a dokumentumot:

Egeszsegnap.doc

Városi Egészségnap Salgótarjánban


A több ezer főt megmozgató rendezvényen voltak orvos-egészségügyi előadások, szűrővizsgálatok, önkéntes véradás, számos programpont.

Részletekért töltse le a dokumentumot:

ELLENTÉTES VONÁSOK.doc


Babits Mihály születésének 126. évfordulója


Kedves Civil Barátaink! 

November 26-án ünnepeljük nagy költőnk, Babits Mihály születésének 126. évfordulóját.

A hivatalos megemlékezések mellett úgy gondoltuk, hogy a civilek ismét emlékezzenek meg erről az évfordulóról, és tisztelegjünk Szekszárd nagy szülöttjének emléke előtt


Társadalmi Egyesülések B.-A.-Z. Megyei Szövetsége 2009. II. féléves feladatterve


Elnökségi Ülések

2009. augusztus 19. (szerda) 9:00 Selyemrét u.1.

október 6. (kedd) 14:00 Kihelyezett ülés Mezőcsáton

december 11. (péntek) 14:00 Évzáró elnökségi ülés a tagszervezeti évzáró előtt