Társadalmi Egyesülések Országos SzövetségeFooldal.html
 

Tisztelt  Látogató!

Kedves Civil Barátunk!

 

A Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségének Elnöksége tisztelettel köszönti Szövetségünk  honlapjának valamennyi látogatóját, a tevékenységünk és rendezvényeink iránt érdeklődő civil szervezeti barátainkat, valamint minden más tájékozódni kívánó olvasót.

A TESZ 1990. évi megalakulása óta a megyei szövetségek összefogásával működő, több mint 300 tagszervezet  szövetségi munkáját irányítja, szervezi az országos és regionális programokat, a hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakításában és fejlesztésében vállal meghatározó szerepet.

Szövetségünk alapelveinek meghatározó részét képezi a pártpolitikától történő távolságtartás, a kisközösségi és a regionális civil szervezeti tevékenység elősegítése, a TESZ helyi szervezeteinek és a települési önkormányzatok - a lakosságot és az ott élő emberek sorsát befolyásoló - érdemi kapcsolatai, sokirányú bővítésében vállalt szerep.

Tevékenységünk a legszélesebb társadalmi csoportok és közösségek civil szervezeti eszközökkel történő segítésében, informálásában, az önkormányzatiság érdemi megvalósításának elősegítésében testesül meg, az egészségügy, a szociális ellátás, a kultúra, sport, a szakmai és nyugdíjas érdekképviselet, a fogyasztóvédelem területén működő civil szervezeteink útján.

A TESZ folyamatos és érdemi kapcsolatokat tart fenn valamennyi – az alapelveinkkel egyetértő és azt támogató – civil szervezettel, szövetséggel, de korrekt, kiegyensúlyozott együttműködés jellemzi munkánkat, a kormányzati és az önkormányzati képviselőkkel egyaránt.

Őszintén reméljük, hogy a megújult internetes megjelenésünk elősegítheti a civil társadalom egyik meghatározó jelentőségű szereplőjének szélesebb körű megismerését, egyben lehetőséget ad minden érdeklődő számára programjainkhoz történő csatlakozáshoz, a vitára bocsátott dokumentumokhoz történő vélemény közléséhez, az aktuális pályázatok megismeréséhez.

Hívunk és várunk minden érdeklődőt, a civil társadalom fejlődésének elősegítése érdekében.

 

           

                                                                                                                      TESZ Elnöksége